Uvijeti korištenja

| Upisivanje oglasa | Politika privatnosti | Kolačići |


Registracija korisnika

Web stranica www.gorivo.com namijenjena je za povezivanje vozača koji putuju u isto vrijeme i na isto mjesto kako bi podijelili trošak putovanja. Korištenje ovih stranica dozvoljeno je isključivo starijim osobama od 18 godina odnosno ako su punoljetne.

Bilo kojim načinom prijave svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

 

Korisnik se može prijaviti na stranice www.gorivo.com

a) Izradom korisničkog računa - pri čemu je korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu.
b) Prijaviti se putem Facebook korisničko profila pri čemu će se koristiti vaši podaci koje su potrebni za korištenje stranica www.gorivo.com

 

Upisivanje oglasa

Upisivanjem oglasa jamčite da ste upisali točne i valjane oglase i u skladu sa uvjetima korištenja na ovim stranicama. Oglas možete objaviti ako su navedeni slijedeći uvijeti ispunjeni:

 a) vlasnik ste vozila ili imate dozvolu vlasnika za upravljanje vozilom
 b) imate valjanu dozvolu za upravljanje osobnim vozilom
 c) vozilo je osigurano
 d) vozilo je tehnički ispravno
 e) zdravstveno ste sposobni za upravljane vozilom
 f) vozilo koje koristite u ispravnom je stanju i u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama i praksom, a to se posebno odnosi na najnoviju potvrdu o obavljenom tehničkom pregledu
 g) sva mjesta koja će se koristiti u vožnji imaju obavezan sigurnosni pojas
 

Politika privatnosti


GORIVO.COM

vrši obradu podataka Vaših osobnih podataka u smislu Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) od 3. svibnja 2018. godine.

Kako biste koristili www.gorivo.com za komunikaciju s drugim korisnicima, trebate kreirati Korisnički račun. On Vam omogućuje spremanje određenih osobnih podataka koji su nužni za korištenje stranica.

Od vas informacije možemo prikupljati na slijeće načine

1) Informacije koje se skupljaju prilikom kreiranja korisničkog računa i koje dostavljate sami da bi ste koristili gorivo.com platformu

 a. Obavezne informacije
I. Ime i prezime
 II. E-mail adresu
 III. Telefonski broj
 IV. Korisničko ime
 V. Lozinku 
b. Godinu rođenja
 c. Podatke o vozilu
d. Biografiju
e. Zanimanje
f. Skype korisničko ime
g. Evidenciju vaše međusobne korespondencije
h. Evidenciju upisa vaših oglasa

2) Informacije koje prikupljamo metodom autentifikacije na društvenim mrežama, gorivo.com će moći pristup određenim osobnim podacima (npr. imenu i prezimenu, slici, adresi e-pošte, itd.) na vašem računu društvene mreže u skladu s primjenjivim uvjetima korištenja platformi tih društvenih mreža.

 

Prava koja Vam pripadaju:

1) Pravo na pristup - možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši podaci, u koju svrhu i u kojoj mjeri
2) Pravo na ispravak - kako biste promijenili netočane osobne podatke, ulogirajte se Vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne ispravke.
3) Pravo na brisanje - možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka temelji na Vašoj privoli koju ste povukli. Međutim, potrebno je uzeti u obzir o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših osobnih podataka, primjerice pohrana koja je zakonom izričito određena, postojanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva i slično.
4) Pravo na prijenos podataka – podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršenja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, na Vaš zahtjev ćemo Vam iste proslijediti u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih na Vaš zahtjev direktno prenijeti drugom voditelju obrade.
 5) Pravo na ograničenje obrade - imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka: - ako osporavate točnost Vaših osobnih podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka - ako je obrada nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje obrade podataka - ako nam za predviđenu svrhu Vaši osobni podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje ili obranu pravnih zahtjeva -
6) Pravo na prigovor - obrađujemo li Vaše osobne podatke u javnom interesu ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako smatrate da postoji jači interes za zaštitom Vaših osobnih podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba.
7) Pravo na žalbu - ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših osobnih podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava i sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.
8) Mi ćemo pružiti informacije o poduzetim radnjama najkasnije u roku od mjesec dana od dana zaprimanja Vašeg zahtjeva. Ukoliko je obrada zahtjeva složena ili se radi o velikom broju zahtjeva, taj rok se može produžiti za još dva mjeseca, ali ćemo Vas u tome slučaju izvijestiti o razlozima eventualnog produljenja roka.

Također, ukoliko nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu, o našoj odluci ćemo Vas izvijestiti, uz navođenje razloga za takvu odluku, te mogućnosti podnošenja pritužbe ili žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U slučaju da su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihovog učestalog ponavljanja, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova ili odbiti postupati po zahtjevu.

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

Kolačići?

 

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik, regiju, grad ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića na gorivo.com

Koristimo kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. Korištenjem kolačića želimo vam olakšati u ubrzati korištenje naše stranice tako da se privremeno upamte podaci o vašim podacima. Gorivo.com također upotrebljava i kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa gorivo.com, prikazuju oglase gorivo.com na web-lokacijama na cijelom internetu.   Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na adresi: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.com/hr/

http://www.aboutads.info/choices/


gorivo.com © 2003-2018  Jezik: